tisdag 18 november 2014

Information från styrelsen november

Avgiftshöjning
Styrelsen beslutade vid sitt senaste sammanträde att höja avgifterna med 1%. Detta görs för att avgifterna ska följa med den allmänna kostnadsutvecklingen. Avgiften har varit oförändrad sedan 2012. En liten höjning av avgiften varje år förhindrar att man behöver göra större höjningar på sikt.
Budgeten visar på ett litet överskott för 2015 trots att vi för detta år måste göra en linjär avskrivning istället för en progressiv avskrivning av byggnadernas värde. De senaste åren har en progressiv avskrivning tillämpats. Många bostadsrättsföreningar kommer att få stora minusresultat på grund av de nya avskrivningsreglerna. Vi kan glädja oss åt en god ekonomi i vår förening.

Underhållsåtgärder 2015
1. Byte av ruttnande brädor i lofträcken och balkongräcken
Vid inspektionen av vår fastighet i juni i år upptäcktes att det fanns ruttnande brädor i vissa lofträcken och i vissa balkongräcken. För att vi ska kunna åtgärda dessa fel måste vi veta var de finns. Vi uppmanade alla som har en lägenhet med balkong att inspektera balkongen och göra en felanmälan till Riksbyggen. Detta skulle göras senast den 15 november. Om du har ruttnande brädor på din balkong men glömt att göra anmälan, gör det snarast!
2. Rensning av luftkanaler
3. Spolning av avloppsstammar
4. Rensning av takrännor

Underhållsåtgärderna upphandlas av Riksbyggen.

måndag 13 oktober 2014

Information från styrelsen oktober

Dags för byte av filter i ventilationen
Nu är det dags igen att byta ut de smutsiga filtren i ventilationen i köket. Filter hittar du i husets gemensamma förråd, två filter till varje lägenhet. Anvisningar för filterbytet bör finnas i din lägenhetspärm. Du kan också hitta anvisningarna på boklok3.blogspot.se


Ruttnande brädor i balkong- och lofträcken?
Vid inspektionen av vår fastighet i juni i år upptäcktes att det fanns ruttnande brädor i vissa lofträcken. Det verkar också finnas ruttnande brädor i vissa balkongräcken. För att vi ska kunna åtgärda dessa fel måste vi veta var de finns.
Vi uppmanar dig som har en lägenhet med balkong att inspektera din balkong. Tryck med tummen där virket ser skadat ut. Om träet är mjukt så är det murket. Då ska du göra en felanmälan om det till Riksbyggen. Vi vill att du gör detta före den 15 november. Du kan antingen göra felanmälan på Riksbyggens hemsida, där du hittar en rubrik Felanmälan eller du kan ringa Riksbyggens telefon 0771-868 860. Tala gärna om att det är bostadsrättsföreningen som bett dig anmäla denna typ av fel och att felen ska åtgärdas först när alla svar kommit in.
Observera att det är inte information om flagande färg vi är ute efter utan vi vill veta om det gått så lång att virket är murket.


Nästa styrelsemöte äger rum den 12 november 2014. Hör gärna av dig till styrelsen om det är något du önskar att vi ska ta upp. 

måndag 21 juli 2014

Information från styrelsen juni



Potentiell risk för brand i Bosch diskmaskiner
Om du har en Bosch diskmaskin, kontrollera om din diskmaskin berörs. Det gör du genom att besöka www.diskaktion.se eller ringa 00800-190 819 08. Kontrollera innan kontakt vilket modellnummer din diskmaskin har. Numren hittar du på diskmaskinsluckans överkant. Om risken gäller din diskmaskin får du välja mellan att reparera diskmaskinen eller att få en ny till rabatterat pris. Bosch diskmaskiner i våra hus verkar vara berörda av detta.

Vem svarar för underhåll
I broschyren Vem svarar för underhållet? Kan du se om det är bostadsrättsinnehavaren eller föreningen som ansvarar för ett visst underhåll. Denna broschyr har du förmodligen i din lägenhetspärm, men du kan också hitta den på boklok3.blogspot.se. 
Om du uppmärksammar något fel på fastigheten, gör en felanmälan till Riksbyggen 0771-860 860, men kontrollera gärna först om det är du eller föreningen som ansvarar för åtgärden.

Släng soporna rätt!
Matavfall läggs i de bruna påsarna i de bruna kärlen i soprummen. Det brännbara avfallet läggs i de gröna kärlen.
I återvinningsrummet läggs förpackningar av hård- och mjukplast, av papper, av metall samt av färgat respektive ofärgat glas i de blå kärlen. För returpapper finns också ett blått kärl. I återvinningsrummet finns också mindre behållare för lågenergilampor, glödlampor och batterier.
Övrigt avfall t.ex. husgeråd, grillar, gamla möbler med mera lämnas på återvinningscentralen Gimonäs. 

För allas trivsel, sortera rätt! Inga sopor på golvet i soprummen!

tisdag 29 april 2014

Stämmoprotokoll 2014

Här nedan hittar du protokoll från årsmötet 2014-04-09

https://docs.google.com/file/d/0B_6YTZu9MMj-Nk02akE5MGdENFE/edit

Information från styrelsen april

Sopning av våra vägar
Vecka 18 (28/4 – 2/5) kommer vägarna inom vårt område att sopas och gruset tas upp. Innan dess dvs. senast söndagen den 27 april måste vi sopa ut gruset från gräsytorna till vägen. Sopa också ut gruset från din parkeringsplats, speciellt viktigt om din bil kommer att stå på parkeringen då vägen sopas.

Städdag måndag den 5 maj
Måndag den 5 maj kl. 18 har vi en gemensam städdag då vi städar inom området, krattar gräset, gödslar buskar mm. Mera information kommer i en särskild kallelse.

Ny styrelse
Vid föreningsstämman den 9 april valdes en ny styrelse enligt nedan:
Ordinarie ledamöter
Svenja Stöven, 15 E
Sylvia Benckert, 11C
Agneta Roslund, 21 A
Malin Söderlund, 9B
Emilio Perez Iznaga, 21 F
Suppleanter
Katharina Eriksson, 21 C
Marianne Vall Larsson, 13 B
Johannes Wiberg, 1 C
Anders Fagerlund, 17 A


onsdag 26 mars 2014

Information från styrelsen mars

Kör SAKTA inom området! Här finns många lekande barn.

Gästparkeringarna är avsedda för gästernas bilar
Vi har fått klagomål på att det inte finns några lediga parkeringar för besökande. En undersökning visade att flera boende inom området parkerar sina bilar på parkeringsplatser avsedda för besökande. Det är inte meningen att de boende inom området ska parkera på dessa platser. Ni som har bilar parkerade på parkeringsplatser avsedda för besökande bilar ombeds att flytta era bilar.
Har ni förresten tittat på tavlan vid infarten? Där står ”Parkering endast på anvisad plats”. Det betyder att helst ska bilar inte heller parkeras längs vägen inom området.

Driftskostnader 2013
Här nedan finns en specifikation av de större driftkostnadsposterna uppdelade per lägenhet och månad. Värme och el är de största posterna. Intressant att notera är att totala kostnaden för snöröjning 2013 uppgick till 37 378 kr medan motsvarande kostnad 2012 var 65 779 kr. Samtliga driftkostnader för 2013 för våra fastigheter finns i årsrapporten.

Driftkostnad kr per mån
A/D 48,5 m2
B/E 59,7m2
C/F 74,1 m2
Försäkring
44
54
67
Förvaltning
146
179
223
Snö o halka
41
50
63
Vatten
147
181
224
El
313
386
479
Värme
396
488
605
Sophantering
73
90
112